Název | Množství a jednotka |
---|---|
vepřové koleno | 1 ks |
mrkev | 1 ks |
petržel | 1 ks |
malý celer | 1/2 ks |
cibule | 1 ks |
růžičková kapusta | 100 g |
mléko | 150 ml |
hladká mouka | 1 lžička |
žloutek | 1 ks |
petrželka | |
pepř celý | 3 kuličky |
nové koření | 3 kuličky |
sůl | |
kroupy | 150 g |
Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme napůl. Opatrně vyjmeme žloutky,... zobrazit recept
Postup: Bedly očistíme, nakrájíme na proužky a podusíme v trošce vody asi 10 minut. Ze... zobrazit recept
Postup: Utřeme žloutky s cukrem a postupně přidáme všechny přísady, nakonec lehce... zobrazit recept
Postup: Brambory uvaříme v osolené vodě, nebo použijeme zbytek brambor od oběda.... zobrazit recept
Postup: Na pánvi, na másle orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme sterilované,... zobrazit recept
Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek
Hotel Grůň Mosty u Jablunkova se nachází v Moravskoslezských Beskydech na úpatí...